De EHBO opkomst.

29 januari 2022.
De EHBO opkomst.
Vandaag was de opkomst weer gewoon twee en een half uur en die tijd hebben we tot de laatste seconde benut. We begonnen met het maken van brancards om gewonde welpen mee te vervoeren.
Pepe, Marente, Kenji en Liam hadden als eerste een stevige brancard die door een heleboel welpen mocht worden uitgeprobeerd. Yeva, Charlotte, Marilia en Lina volgden snel en uiteraard waren ze allemaal een keer de “gewonde”.
Jo nam de leiding bij “zijn” groepje en Flavia, Piëtro, Irene en Isabella maakten heel zorgvuldig een oersterke brancard. Mateo en Phillippe maakten de meest simpele brancard, maar toch hield hij de boys. Martin, Tomas, Ignas en Milo wilden de perfecte brancard maken en Ook Daniël, Jonah, Gelani en Bruce hadden de grootste lol.
Na een uurtje konden we Bruce in het zonnetje zetten en vierden we zijn verjaardag. Hij trakteerde ons op pakjes drinken en chips en die gingen er goed in.
Nadat we drie groepjes hadden gemaakt, gingen we eerst programma-ideetjes voor de komende maanden verzinnen en daarna gingen we aan de slag met al de EHBO spullen.
Sommige groepjes begonnen met de Rautek greep om iemand in veiligheid te brengen en daarbij deden we dan net alsof iemand op het spoor onwel was geworden en dan speelden twee welpen de aanstormende trein.
De mitella’s werden prima omgelegd en we zagen ook mooie vingerverbanden. Bij de arm en been verbanden maakten jullie met rode stift ook eerst nog levensechte wonden en het moet gezegd, de hoofdverbanden zagen er zo echt uit dat de ouders er even van schrokken.