De Grond is Lava opkomst.

12 februari 2022.
De Grond is Lava opkomst.
Met een ijskoude wind en een stralende zon begonnen we het Lava-programma. Explorers Mayra en Effie kwamen ons deze middag meehelpen en dat kwam goed uit, want we hadden vandaag ook drie nieuwe kijkers, Ezra, Diego en Rafael. Bij het eerste spel deden we de vulkaanuitbarsting na door met ons achterwerk ballonnen te laten knallen. Het was een oorverdovend lawaai én het was mooi om te zien hoe jullie er echt een strijd van maakten.
Gelukkig wilden Marc en Patricia de rommel wel opruimen zodat jullie met Valerie en Co een spannende route konden lopen met onderweg steeds een “Grond is Lava” stop. Uiteraard klommen jullie vaak de boom in, maar Charlotte, Yeva en Roxane hadden een andere tactiek….. zij namen namelijk een grote boomstronk mee waar ze dan op konden springen.
Jullie grote wens was om een keer verstoppertje te spelen. Dit maakten we extra spannend door “Iemand is’m, niemand ís ‘m” eraan te koppelen. Eniko begon als “jager” en mocht iedereen afgooien die ze vond. Er waren nog een paar welpen die haar wel mee wilden helpen en dat maakte het spel nog gaver. Diego doopte het spel om in “Dodge and Seek”.
Terug bij het clubhuis had Yannis een verrassing voor iedereen, want hij trakteerde ons allemaal op chips omdat hij jarig was.
Na de limonade maakten we twee groepen. Ëén groep moest de Lavabal die ronddraaide ontwijken door er steeds over heen te springen en de andere groep vocht vurig om de inktvis.
Met een fietsband moest je de inktvis over je eigen lijn krijgen en dat zorgde voor hele spannende potjes.