De Ruimte opkomst.

19 februari 2022
De Ruimte opkomst.
We begonnen vandaag met de installatie van Kenji. Patricia nam hem de Scoutingbelofte af en vanaf nu is hij dus ook een echte Be Pals Scout. Hij zit nu ook in Nest Paars met zijn “gang” Pepe, Marente en Liam.
De Ruimte opkomst ging daarna flitsend van start met “ Ruimtesprongen “. Je moest steeds door de ruimte zweven door op te springen met twee benen. Sommige welpen hadden daar wel moeite mee, maar we zagen ook kinderen heel vér zweven. Hierna gingen jullie de Ruimte Capsule in veilig water brengen. Dat viel nog niet mee, want de Capsule moest precies op de afgesproken plek in zee belanden. Als dat niet lukte moest je een zuurstoftablet inleveren bij de ruimtevaarder die het wel lukte. Bor en Benjamin verzamelden wel meer dan veertig zuurstoftabletten, dus die kan je wel de ruimte inschieten…..
Bij de limonade kregen jullie weer een hele aparte opdracht. De Sterrenkoekjes mochten wel gegeten worden, maar de sterren mocht je dan weer niet opeten. Eerst vonden jullie dit maar maf, maar toen jullie doorhadden dat het eigenlijk wel heel leuk was, zag je een hele sterrenhemel verschijnen.
Na de limonade gingen Valerie en Patricia een planeet hooghouden met jullie en bij Bert moest je de laatste plek in de Space Shuttle veroveren. Twee spelletjes waar vooral heel veel gelachen werd.
Bij het hooghouden riep je steeds het nummer van een andere welp, die moest dan snel de bal vangen zonder dat die op de grond kwam. Dat viel natuurlijk niet altijd mee door de zwaartekracht.
Om de laatste plek in de Space Shuttle te veroveren moest je eerst een Space-Race doen tegen een andere welp en dan zweefde de stoel ook nog vaak door de ruimte.
De laatste vijf minuten kwamen we ineens terecht in een meteorenregen, maar dat paste mooi bij ons thema.