Oud Hollandse Spelletjes.

5 maart 2022
Oud Hollandse Spelletjes opkomst.
We begonnen de opkomst met een heerlijk potje Trefbal mét achtervak. Jullie speelden het met heel je ziel en zaligheid en jullie speelden ook heel goed samen. Echte alle spelregels waren oerhollands, zo mocht je de bal vangen en dan was de gooier af en je mocht terugkomen als je in het achtervak iemand had afgegooid. Hierna namen we een voorproefje op de Paasopkomst met het traditionele eierenlopen. Het ei ging op een lepel en dan was het racen om het ei heelschaals heen en weer te lopen. Jo, Benjamin, Roxana, Pepe en Liam haalden allemaal het maximum aantal punten.
Na de limonade met stroopwafel begon de Spelenkermis. Er waren gigantisch veel spelletjes op en rond ons terrein te doen. We zagen kinderen meteen naar de Knikkerbaan rennen en ook het Ringsteken was erg populair. Bij het spijkerslaan sloeg gelukkig niemand op de vingers en bij het spijkerpoepen was geen wc-papier nodig. In de kampvuurkuil kon je Reuzen Jenga spelen en Blikgooien en we zagen ook regelmatig Woudwachters voorbij racen op de stelten en met de hoepels. Jullie vonden ook het touwtje spring opnieuw uit, maar er ging niemand elastieken.
Een toppertje was ook het Kub. Er ontstonden hele spannende potjes en nog belangrijker…. We moesten er enorm om lachen.
Het was de hollandste opkomst der opkomsten !