Rumble in the Jungle.

7 mei 2022.
Rumble in the Jungle – opkomst.
Een echte “Rumble” begint natuurlijk met het onnavolgbare “Gevangenisspel”. Twee teams hadden beiden een gevangenis in het bos, daarna kon je elkaar in de gevangenis krijgen door elkaar te vangen tussen twee of drie welpen. Het leuke van dit spel is dat je je dan niet vrij mag vechten, maar moet wachten totdat je teamgenoten je komen vrijtikken uit de gevangenis. Het eerste kwartier werd er veel gerend, maar daarna maakten jullie slimme plannetjes. Zo vingen Louis en Tomas bijvoorbeeld de grotere jongens en lieten die dan door andere groepsgenoten naar de gevangenis brengen. Op een gegeven ogenblik had één groepje wel zes gevangenen gemaakt en die schreeuwden zich de longen uit het lijf om bevrijd te worden.
In de jungle is het graven van een gat natuurlijk erg belangrijk. Je kan je er in verstoppen, je kunt er iets in verbergen en je kan er een val van maken. Vier groepjes Woudwachters gingen goed aan de slag met de schepjes, maar wisten niet goed raad met de stokken….totdat een slimme welp daar ook de aarde mee los woelde. En als echte Jungle survivors werden al snel ook de handen ingezet om te graven. Patricia moest er tot de knieën in kunnen en dat lukte twee groepjes heel goed.
Voor een echte jungle-maaltijd gingen we met een hele lading brandhout terug naar de kampvuurkuil waar we de heerlijkste marschmellows konden roosteren.
Het was een “rumble” die we vast nóg een keer willen doen !