De Kerst-Bak opkomst.

20 december 2014.

De Kerst-Bak opkomst.

Omdat de Bananencake maar liefst 65 minuten de oven in moest,begonnen we meteen met het pletten van de bananen,daarna deden we de andere ingrediënten er allemaal bij en roerden we tot we een ons wogen.
Terwijl de cake in de oven stond gingen we meteen aan de slag met de chocolade-pindakoeken.Eerst moesten we mariakaakjes fijnmaken en daarna ook de pinda’s.Voor het zoet voegden we honing toe en vervolgens verstopen dit alles in een heerlijke laag chocola.Nu moest de koek alleen nog maar een half uurtje in de koelkast.
Omdat we ook nog gezelsschapsspelletjes wilden spelen leek het ons verstandig om jullie eerst lekker in de speeltuin te laten uitrazen en dat vonden jullie ook een prima idee,zeker toen er ook nog ballen bij kwamen.

Het tweede gedeelte van de Kerst-Bak opkomst vulden we met gezelsschapsspelletjes die je zelf met je groepje mocht uitkiezen.Het werd een gezellige boel met Jenga,Dierenkwartetten,Mikado “Speciaal”,Pinguin Paniek,Hongerige Kikkers,Boem Boem Ballon,enzovoort.
Om kwart over vier begonnen we eerst met een warm stuk bananencake en daarna mochten jullie de chocoladekoek eerlijk verdelen.
Na de sluiting kregen jullie ook nog allemaal een Kersthanger voor in je kerstboom mee.

Het was alweer de laatste opkomst van 2014,maar op 3 januari zien we jullie weer graag terug bij het schaatsen.

Nieuwjaarsmaaltijd 10 januari 2015

Op 10 januari 2015 is er weer de jaarlijkse Nieuwjaarsmaaltijd.

De opkomst begint om 14:45 en is om 18:00 afgelopen.

Wat we tijdens de Nieuwjaarsmaaltijd gaan doen is nog een verassing. Na de activiteit gaan we met zijn alleen eten.

Neem in ieder geval je bord mok en bestek mee in een tas met je naam er op!!!!!

De brief van de Nieuwjaarsmaatlijd kan je hier openen.

De fabel van de Poolvos.

13 december 2014.

De Fabel van de Poolvos.

De rode vossen en de poolvossen dwaalden al dagenlang door het winterlandschap terwijl ze niets anders te eten hadden dan boombast en gras, totdat beiden stuitten op een vers kadaver…..
Na het gevecht om het kadaver besluiten de poolvossen uit elkaar te gaan en wij volgende poolvos ” Ungava ” op zijn verdere tocht. Na twee dagen door een donker woud te hebben gezworven, vond Ungava een mooi hol om in te schuilen, maar een stel jonge lemmingen besluit om hem te gaan uitdagen….
Ondanks de pesterijtjes van de jonge lemmingen voelt Ungava zich steeds meer thuis in het donkere woud en hij gaat juist met steeds meer dieren een soort van vriendschap  aan en ze spreken met elkaar af dat als ze bij een bepaalde boom staan, veilig zijn……
Op een dag is Ungava zo ver van zijn hol gelopen dat hij bij een bergketen belandt.
Toch is hij niet ongerust, want hij hoort bekende geluiden en als hij bij de hoogste berg is gekomen, komt hij zijn oude vrienden tegen met wie hij ooit op pad ging…..
Ungava genoot van de tijd bij zijn oude vrienden, maar heeft toch ook heimwee naar zijn nieuwe vrienden in het donkere bos.
Omdat het weer gesneeuwd had waren echter zijn sporen verdwenen….althans,dat dacht hij, want hij zag wel vossensporen in alle kleuren van de regenboog en die besloot hij toen maar te volgen….
Halverwege de tocht kwam Ungava zijn nieuwe vrienden tegen, zij hadden ook de regenboogsporen gevolgd en nu bleek dus dat die van Ungava waren…

De opkomst.

De strijd om het kadaver deden we na met een grote jute zak die gevuld was met oude lappen stof.Je had snelheid,kracht en slimheid nodig om het kadaver te veroveren én je moest opletten dat je niet met de koppen tegen elkaar knalde…..
Het tikspel met de lemmingen zorgde ervoor dat elke welp een keer kon proberen om de anderen af te tikken zodra hij daar het goede moment voor zag.Dat was inderdaad het leuke van dit tikspel,de lemmingen mochten pas veiligheid zoeken als de vos zich had omgedraaid.
Hierna gingen we het bos in om boompje te verwisselen.Dit keer deden we het op tijd,dus als je geen boom had na de afgesproken tijd,was je af.
Na de limo,waarbij een spontane kwis ontstond,mochten jullie even uitwaaien in de speeltuin en daarna volgde een heerlijke sessie met de parachute.Iedereen mocht een oefening verzinnen en dat was echt heel gaaf.
De afloop van de fabel was erg verrassend en daarom probeerden wij die verrassing te vatten in wasco.We gingen namelijk regenboogsporen maken van Ungava de poolvos.

De Winnie de Poeh opkomst.

06 december 2014.

De Winnie de Poeh opkomst.

Hoevvel welpen kun je tikken als Iejoor en dan ook nog maar met één keer ademhalen en steeds IEJOOR,IEJOOR roepend.We deden dit tikspel met twee partijen en dat tikken viel nog niet mee.Al gauw hadden jullie door dat je je het beste op één welp kon concentreren en toen werd het echt spannend.En hoewel de partijen gelijk eindigden,toch waren ze helemaal door elkaar gehusseld.
Om te oefenen of wij ook Winnie uit een te klein hol konden trekken,deden we de leukste touwtrekcompetitie sinds jaren.Eerst mocht iedereen tegen een onverwachte tegenstander,daarna mocht je zelf iemand uitdagen en we eindigden met twee partijen tegen elkaar.
Nu we jullie lekker moe hadden gemaakt vonden we het wel tijd om berenmaskers te maken.Het voorbeeld vonden jullie maar zozo,dus binnen no-time verzonnen jullie zelf de mooiste creaties.
Nadat jullie de tafels hadden opgeruimd mochten jullie even lekker de speeltuin in,zodat wij alles klaar konden zetten voor de tweede helft van de middag.
Net als Winnie dronken we limonade en aten we er heerlijke crackertjes met honing bij.Iedereen vond het heerlijk en dat was echt kikke.
Daarna was Iejoor weer de pineut,want we gingen ezeltje prik doen.Echt heel gaaf,want jullie hadden nog eigenlijk de meeste lol in het sturen van degene die geblinddoekt was,of moeten we zeggen dat jullie het leuk vonden om de tegenpartij het bos in te sturen…..
Met een estafette met Kanga,Winnie,Konijn,Knorretje en Iejoor sloten we een heerlijke middag af waarbij we weer door de geluidsbarriëre gingen.

De Sinterklaasopkomst.

29 november 2014.

De Sinterklaasopkomst.

De Pietenwoudwachters moesten bij het eerste spel proberen om ongemerkt een kadootje bij Sinterklaas in zijn schoen te doen.Een heerlijk sluipspel dus waarin iedereen een keertje uitblonk.Daarna moesten de Pieten het strooigoed uit het water redden en oefenden we het strooien tot op de milimeter precies.
Dat Pieten altijd fit moeten zijn oefenden we met een fantastische variant op het zaklopen,namelijk zaklopen de heuvel op.En ook het naar beneden rollen ging super.
Na de limonade gingen we heel vreemd touwtrekken,jullie hadden allemaal het touw vast,maar iedereen moest naar een eigen plek trekken.Je mocht maar één arm gebruiken,dus dat was nog moeilijker.
Als klap op de vuurpijl deden we een hindernis voor Zwarte Pieten,waarbij je moest ronddraaien,door hoepels moest en ook nog omhoog met een ladder.Uiteraard deed je dat met een zak kadootjes op de rug die je na afloop ook nog in een schoorsteen moest mikken.Echt Woudwachtersvertier dus.Bij het sluiten gingen jullie spontaan Sinterklaasliedjes en toen werd er ineens heel hard op de deur gebonkt en stond er een zak vol kadootjes voor de deur.

Update Toyproject

Een tijd geleden heeft de Bepals meegedaan met de inzameling van speelgoed voor het ToyProject. Hierbij een update over deze actie.

toyproject

Op dit ogenblik, oktober 2014, zijn ongeveer 1.400 stuks speelgoed verzameld en er komt nog steeds meer. Met hulp van velen is veel speelgoed ingezameld, opgehaald, schoongemaakt, gerepareerd en compleet gemaakt.

Eén scoutgroep, de BePals in Den Haag hadden de overdracht van het speelgoed verweven in hun open dag naar hun wijk. De Bevers mochten de zware tassen aan ons overdragen.
De PéPé-groep in Loosduinen stelde ons ruimte ter beschikking om het speelgoed na te kijken, in dozen te doen en voorlopig op te slaan.
Dankzij de medewerking van het Verhuisbedrijf UTS Van der Geest (oud-scouts) uit Delft konden we veel verpakken in handzame dozen.

Helaas had de samenwerking met de vertegenwoordiging in Nederland van de UNHCR niet het gewenste resultaat. Ook elders in de wereld, onder andere in de USA, blijkt dat de contacten met de UNHCR op niets zijn uitgelopen, waardoor het speelgoed daar naar weeshuizen is gegaan. Maar wij zouden geen Scouts zijn als we geen oplossing vonden, dus…:
Is het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) in Rijswijk ingeschakeld. Op het ogenblik worden door hen extra Centra ingericht om de vluchtelingen, ook uit Syrië onder te brengen.
Wij gaan het speelgoed naar de verschillende Centra brengen!!!

Nu kunnen ook de door Jan Smits verzamelde knuffels (16 vuilniszakken!) uitgedeeld worden. In zijn woonplaats, Eindhoven, wordt een voormalig bejaardenhuis klaargemaakt om o.a. gezinnen op te vangen.
Hoewel het Toy-project Internationaal is afgesloten, kunnen wij nog voor Sinterklaas en Kerstmis acties ondernemen.

Het Villa Fiësta Weekend.

22 en 23 november 2014.

Het Villa Fiësta Weekend.

Ons weekend leek wel een reuzenachtbaan,want wat was het hartstikke gaaf en gezellig.
We vierden dit weekend zo’n beetje alle feestdagen van een heel jaar,inclusief jullie verjaardagen.
Na het Carnaval met een polonaise-stoelendans gingen we het bos in voor een superpotje Drie Is Teveel en daarna vierden we de eerste verjaardag met een spelletje Hupsen.

Voor het kampvuur gingen we weer in sprokkelmodus en verzamelden we een gigantische stapel brandhout.Daarna genoten jullie van het vrij spel en het werd weer feest bij de Kerstmaaltijd met herrlijke pizza’s en toetjes met zelfgeklopte slagroom.

Na het Kerstdiner klopten er drie Zwarte Pieten aan en die strooiden het hele clubhuis vol pepernoten,maar nog leuker was dat ze wilden meedoen met een spannend avondspel in een pikdonker bos.Je moest de verstopte Pieten vinden en er dan bij gaan zitten,en dat viel nog niet mee.

Om een uurtje of tien gingen we Oud en Nieuw vieren bij het kampvuur met sterretjes,vuurwerk en oliebollen op een stok.
Liedjes werden er vervolgens genoeg gezongen toen jullie je schoen gingen zetten.

De volgende ochtend waren jullie al supervroeg op om te kijken of er wat in de schoenen was gedaan en dat was zo.Naast een maf speeltje zat er ook chocola in jullie schoen en dat ging er goed in.

Nog voor het Paasontbijt waren jullie paaseieren aan het schilderen en paaskleurplaten aan het maken en toen kwam de grootste verrassing…..we gingen namelijk zwemmen in de Waterthor.De meesten van jullie kenden dit zwembad goed en waren dan ook heel blij met dit uitje.
Na twee uur stoeien,ballengooien,leiding beklimmen en duiken van de duikplanken kwam er weer een leuke verrassing,want we lunchten met broodjes kroket.

Als rustige afsluiter van het weekend mochten jullie Halloweentaartjes maken.Het was even wennen,maar toen jullie doorhadden hoe de fondant gekneed moest worden zagen we de mooiste creaties tevoorschijn komen.